Recipe Search ResultsΚαλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά
Ab logo
  • Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 kg καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την κρούστα)
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό (για την κρούστα)
  • 1 φλ. ρυζάλευρο (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (για την κρούστα)
  • αλάτι (για την κρούστα)
  • 100 g ταραμάς (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 120 g μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml νερό (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 5 g ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 3 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα ταραμά)

Start cooking

Καλαμαράκια: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 5-6 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο της και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, βουτάμε στο μείγμα τα καλαμαράκια, σε δόσεις, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1/2-1 λεπτό την κάθε δόση. Προσοχή, δεν τα τηγανίζουμε όλα μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι και θα βράσουν, και επίσης δεν τα αφήνουμε περισσότερη ώρα, γιατί θα σκληρύνουν και θα γίνουν σαν λάστιχο. Σάλτσα ταραμά: Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τον ταραμά και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια λεία σάλτσα. Συνοδεύουμε τα καλαμαράκια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά