Κανελόνια με γέμιση χορτόπιτας και μετσοβόνε
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 70 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό χόρτα για πίτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, παπαρούνες, λάπαθα, μαργαρίτες, σέσκουλα, άνηθο, μάραθα, σπανάκι), ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 200 g. μετσοβόνε, τριμμένο
- 1 ντομάτα
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- 500 g. κανελόνια
- 500 ml γάλα
- 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
- 200 g. παρμεζάνα
Start cooking
• Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο με τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μοσχομυρίσουν και ρίχνουμε τα χόρτα και την τομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας.
• Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, λίγο κύμινο και το μετσοβόνε.
• Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια για 3’ Τα στραγγίζουμε καλά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα γεμίζουμε
με το μείγμα χορταρικών-τυριών. Στριμώχνουμε τα κανελόνια σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
• Περιχύνουμε με το ζουμί που έβγαλαν τα χόρτα, το γάλα, τη σάλτσα τομάτας (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
• Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses