Κεφτεδάκια μανιταριών με δροσιστική σαλάτα αγγουριού
by Mama Knows (http://mamaknows.gr/)
Γρήγορα, εύκολα και πρωτότυπα κεφτεδάκια μανιταριών μαζί με μια δροσιστική σαλάτα αγγουριού είναι η νέα πρόταση της Mama Knows!
Easy
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients forPeople
4 servings
80 g μανιτάρια (για τα κεφτεδάκια)
1 kg βόειο κρέας, AB fresh to go (κιμάς) (για τα κεφτεδάκια)
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
2 κουτ. σούπας δυόσμος, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
1 κουτ. γλυκού σόδα (για τα κεφτεδάκια)
2 κουτ. σούπας ξίδι (για τα κεφτεδάκια)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ΑΒ αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα (για τα κεφτεδάκια)
1 φρατζόλα ψωμί, μπαγιάτικο (για τα κεφτεδάκια)
1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
1 σκελίδα σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα κεφτεδάκια)
2 σύκα, αποξηραμένα (για τα κεφτεδάκια)
πιπέρι (για τη σαλάτα)
αλάτι (για τη σαλάτα)
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα (για τη σαλάτα)
3 κουτ. σούπας γιαούρτι (για τη σαλάτα)
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για τη σαλάτα)
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (για τη σαλάτα)
1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε μικρές φέτες (για τη σαλάτα)
1 κρεμμύδι, μικρό κομμένο σε φέτες (για τη σαλάτα)
2 αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρα (για τη σαλάτα)
πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
ρίγανη (για τα κεφτεδάκια)
80 g μανιτάρια (για τα κεφτεδάκια)
1 kg βόειο κρέας, AB fresh to go (κιμάς) (για τα κεφτεδάκια)
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
2 κουτ. σούπας δυόσμος, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
1 κουτ. γλυκού σόδα (για τα κεφτεδάκια)
2 κουτ. σούπας ξίδι (για τα κεφτεδάκια)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ΑΒ αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα (για τα κεφτεδάκια)
1 φρατζόλα ψωμί, μπαγιάτικο (για τα κεφτεδάκια)
1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
1 σκελίδα σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα κεφτεδάκια)
2 σύκα, αποξηραμένα (για τα κεφτεδάκια)
πιπέρι (για τη σαλάτα)
αλάτι (για τη σαλάτα)
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα (για τη σαλάτα)
Start cooking
Οδηγίες για τα κεφτεδάκια:1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει, αφαιρούμε την ψύχα και την στύβουμε στα χέρια μας για να φύγουν τα νερά. Χρησιμοποιούμε περίπου 1 ½ κούπα από αυτήν.2. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μανιτάρια, τα σύκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.4. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια (περίπου 20 τμχ).5. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 25-35’ (τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά).Οδηγίες για τη σαλάτα:1. Παράλληλα, κόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.2. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.3. Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια!4. Προαιρετικά - βάζουμε τη σαλάτα για 30’ στο ψυγείο για να είναι ακόμη πιο δροσερή.