facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚέικ με Βατόμουρα και Γιαούρτι
Ab logo
  • Κέικ με Βατόμουρα και Γιαούρτι
Κέικ με Βατόμουρα και Γιαούρτι

Κέικ με Βατόμουρα και Γιαούρτι

by Food blogger Funky Cook
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • 160 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 g Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
  • 200 g Βατόμουρα
  • 260 g Αλεύρι φαρίνα
  • 240 g Ζάχαρη
  • 6 τμχ Αυγά
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/4 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 1 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. Σούπας Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
  • 150 g Ζάχαρη άχνη
  • 160 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 g Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
  • 200 g Βατόμουρα
  • 260 g Αλεύρι φαρίνα
  • 240 g Ζάχαρη
  • 6 τμχ Αυγά
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/4 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 1 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. Σούπας Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
  • 150 g Ζάχαρη άχνη

Start cooking

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τ΄αυγά, ένα τη φορά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό , το αλάτι και το μισό αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, ψήνουμε για 50 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα, αλείφουμε το κέικ και απολαμβάνουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other