Κέικ με Βατόμουρα και Γιαούρτι
by Food blogger Funky Cook
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Breakfast
Other

Ingredients for 8 People
- 160 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 g Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
- 200 g Βατόμουρα
- 260 g Αλεύρι φαρίνα
- 240 g Ζάχαρη
- 6 τμχ Αυγά
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/4 κουτ. γλυκού Αλάτι
- 1 g NOYNOY Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. Σούπας Γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
- 150 g Ζάχαρη άχνη
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τ΄αυγά, ένα τη φορά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό , το αλάτι και το μισό αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, ψήνουμε για 50 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα, αλείφουμε το κέικ και απολαμβάνουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other