facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόπουλο κοκκινιστό µε µπάµιες στον φούρνο
Ab logo
  • Κοτόπουλο κοκκινιστό µε µπάµιες στον φούρνο
Κοτόπουλο κοκκινιστό µε µπάµιες στον φούρνο

Κοτόπουλο κοκκινιστό µε µπάµιες στον φούρνο

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
  • 3 κ. σ. ξίδι
  • 2 κιλά κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 400 g. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 200 ml νερό, ζεστό
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
  • 3 κ. σ. ξίδι
  • 2 κιλά κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 400 g. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους
  • 200 ml νερό, ζεστό
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Start cooking

• Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας μόνο τα κοτσανάκια. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ταψί. Ραντίζουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30’. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέ-τουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 5’ και προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά και τη ζάχαρη. • Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες, το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αδειάζουμε τις μπάμιες στο ταψί ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου. • Ψήνουμε για 1 ώρα και 20’. Αν το φαγητό αρχίζει να παίρνει έντονο χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. • Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe,Sunday Course
Lunch
Spring
Main courses