Recipe Search ResultsΚοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο
Ab logo
  • Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Romantic Meal
Main courses
Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κoτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 120 ml ελαιόλαδο (μισά φλιτζάνια) (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
  • 3 φυλλαράκια σάλβιας ή φασκόμηλου (για τη μαρινάδα)
  • 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 18 μικρά μανιτάρια ολόκληρα
  • 18 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 3 φέτες μπέϊκον πάχους 2 εκ. κομμένες σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι ζωμό φρέσκο (από τα κομμάτια που αφαιρέσατε από τον κοτόπουλο)
  • πατατούλα τηγανισμένη ολόκληρη (για το συνοδευτικό)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064465
  • ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 25 GR
    This item is no longer available
    7228223
  • Start cooking

    Αφαιρείτε όσα κόκαλα μπορείτε και ότι περισσεύει από τις μερίδες του κοτόπουλου και τα βράζετε για να βγάλετε ένα φλιτζάνι ζωμό. Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε ένα μπολ (κρασί, δενδρολίβανο,κόκκους πιπεριού και το μισό ελαιόλαδο). Βάζετε μέσα στη μαρινάδα τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο. Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να μην στεγνώσουν όσα μέρη δεν σκεπάζονται από τη μαρινάδα. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό για 5-6΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε κόβοντας τη ρίζα με ένα ψαλίδι της κουζίνας και πιέζοντάς τα να βγουν από τα φλούδια τους. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με στεγνό πανί. Βγάζετε τις μερίδες κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέϊκον. Ρίχνετε τις μερίδες κοτόπουλου και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τη μαρινάδα και ένα φλιτζάνι ζωμό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κοτόπουλο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μερίδες). Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει βράσει το φαγητό το κατεβάζετε από τη φωτιά. Αν η σάλτσα είναι αραιή την δένετε προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι αραιωμένο σε κρύο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με πατατούλες μικρές ολόκληρες τηγανισμένες που μπορείτε να τις ρίξετε μέσα στη σάλτσα, και με κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση το ίδιο με αυτό της μαρινάδας.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Romantic Meal
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064465
  • ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 25 GR
    This item is no longer available
    7228223