Κοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 6 People
- 1 μικρό κοτόπουλο(περίπου 1 ½ κιλό)
- 6 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 2 χτυπημένα αβγά
- 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- Αλάτι
- άσπρο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το πλένετε καλά. Το βράζετε σε αλατισμένο νερό, τόσο που να το σκεπάζει (γύρω στα 8 φλιτζάνια). Όταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας βγαίνει από τα κόκαλα κατεβάζετε το κοτόπουλο από τη φωτιά, σουρώστε το ζωμό του και κρατείστε ,6 φλιτζάνια. Κόβετε το κοτόπουλο σε καθαρά μικρά κομμάτια δίχως κόκκαλα και πέτσα. Βάζετε το ζωμό μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου πάλι στην κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και ρίχνετε λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και λίγο κορν φλάουρ κάθε φορά. Συνεχίζετε έτσι αναμειγνύοντας συνεχώς μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το αβγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χέρια. Ελέγχετε για αλάτι και επί πλέον λεμόνι και τέλος ρίχνετε και τα φιστίκια (κρατάτελίγα για να πασπαλίσετε τη σούπα όταν την σερβίρετε στα πιάτα).