Recipe Search ResultsΚοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης
Ab logo
  • Κοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης

Κοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Κοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 μικρό κοτόπουλο(περίπου 1 ½ κιλό)
  • 6 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 χτυπημένα αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • Αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το πλένετε καλά. Το βράζετε σε αλατισμένο νερό, τόσο που να το σκεπάζει (γύρω στα 8 φλιτζάνια). Όταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας βγαίνει από τα κόκαλα κατεβάζετε το κοτόπουλο από τη φωτιά, σουρώστε το ζωμό του και κρατείστε ,6 φλιτζάνια. Κόβετε το κοτόπουλο σε καθαρά μικρά κομμάτια δίχως κόκκαλα και πέτσα. Βάζετε το ζωμό μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου πάλι στην κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και ρίχνετε λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και λίγο κορν φλάουρ κάθε φορά. Συνεχίζετε έτσι αναμειγνύοντας συνεχώς μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το αβγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χέρια. Ελέγχετε για αλάτι και επί πλέον λεμόνι και τέλος ρίχνετε και τα φιστίκια (κρατάτελίγα για να πασπαλίσετε τη σούπα όταν την σερβίρετε στα πιάτα).

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Aperitif
  • Κοτόσουπα με φιστίκια Αιγίνης

Shop this recipe

Essential ingredients