Κοτοσουβλάκια στο φούρνο παναρισμένα με δημητριακά ολικής άλεσης
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 10 People
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 10 ξύλινα σουβλιά
- 30 γρ. μουστάρδα απαλή
- 30 γρ. πετιμέζι ή 1½ κ. σ. Μέλι
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
- 350 δημητριακά ολικής άλεσης
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7222742
7129928
7136110
7064442
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το πετιμέζι ή το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αβγά, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα στο ψυγείο, να μαριναριστεί.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Θρυμματίζουμε λίγα λίγα στο μούλτι τα δημητριακά, προσέχοντας όμως να μην γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Παίρνουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλου, και οποία πανάρουμε στο μείγμα των δημητριακών. Κατόπιν καρφώνουμε 4 - 5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός τους) σε κάθε ξύλινο σουβλάκι και τα τοποθετουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σουβλάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος γυρίζουμε τα σουβλάκια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τα συνοδεύουμε με μπολάκια γεμισμένα με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7222742
7129928
7136110
7064442
Load 4 more products