facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚουνουπίδι γιαχνί με ρύζι
Ab logo
  • Κουνουπίδι  γιαχνί με ρύζι
Κουνουπίδι  γιαχνί με ρύζι

Κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι

by #MadeWithAB
Όλοι μετά τις γιορτές χρειαζόμαστε ένα reboot στη διατροφή μας! Γι’ αυτό, το #MadewithAB προτείνει ένα εύκολο και νόστιμο κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι!
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 400 g κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 50 g ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 g κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 50 g ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2’. 2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2’. 3. Σβήνουμε με το ξίδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, τον τοματοπελτέ και το αλατοπίπερο. 4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35’, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να δέσει η σάλτσα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Everyday recipe
Lunch
Main courses