Μελόπιτα χωρίς φύλλο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλό ανθότυρο γλυκό φρέσκο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
- 7 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
Shop this recipe
Essential ingredients
7076453
7070127
7135652
7133482
Load 2 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ «σπάτε» τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αβγά και δουλεύετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη γέμιση. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε τη βάση του με μπόλικο αλεύρι. Ρίχνετε την γέμιση, την στρώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180οC για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Όταν την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με την κανέλλα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7076453
7070127
7135652
7133482
Load 2 more products