facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ
Ab logo
  • Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ
Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

Μύδια αχνιστά με λάιμ, τσίλι και τζίντζερ

by AB Food Stories
Average
1'- 30'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 kg μύδια, καθαρισμένα, πλυμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 kg μύδια, καθαρισμένα, πλυμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένη
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο

Start cooking

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια, το λάιμ, το τσίλι και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και, αν κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε. Τα μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα τα σερβίρουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει. Περιχύνουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses