Recipe Search ResultsNτιπ με κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον (για τοματίνια ή για φρυγανισμένο σκορδόψωμο)
Ab logo
  • Nτιπ με κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον (για τοματίνια ή για φρυγανισμένο σκορδόψωμο)

Nτιπ με κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον (για τοματίνια ή για φρυγανισμένο σκορδόψωμο)

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Sauce
Nτιπ με κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον (για τοματίνια ή για φρυγανισμένο σκορδόψωμο)

Ingredients for 8 People

8 People
  • 200 g μαλακό κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ (ή ξινομυζήθρα)
  • 80 g μπέικον
  • 100 g αγελαδινό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

1. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το μπέικον σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 10’. 2. Το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας, να κρυώσει εντελώς και να γίνει τραγανό, και το κοπανίζουμε σε μικρά κομματάκια. 3. Τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι (αν θέλουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
French
Classic
Other
Dinner
Winter
Sauce
  • Nτιπ με κατσικίσιο τυρί και τραγανό μπέικον (για τοματίνια ή για φρυγανισμένο σκορδόψωμο)