Ντιπ με πελτέ τομάτας και φουντούκια (για άλειμμα σε παξιμαδάκια ή για κοτομπουκιές)
by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Sauce

Ingredients for 8 People
- 1 φλ. πελτέ τομάτας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 φλ. φουντούκια
- 10 ελιά θρούμπα
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
- 1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.σ. ούζο
- αλάτι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Start cooking
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ τομάτας, το μπούκοβο, τα φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 150°C για 15’ και κοπανισμένα καλά, τις ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσια, τη μαντζουράνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Dinner
Winter
Sauce