Recipe Search ResultsΠαέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες
Ab logo
  • Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 g. γαρίδες, ολόκληρες
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού, λεπτοτριμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 60 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. γ. µαύρο πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα, καλά πλυμμένο
  • 10 μικρά ντοματίνια
  • 1 φλ. πιπεριές πολύχρωμες, σε κύβους
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
  • 4 φλ. ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου

Start cooking

• Βάζουμε μια φαρδιά και ρηχή, αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με 2 κ. σ. από το ζωμό και αφήνουμε στην άκρη. • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεµμύδι και το σκόρδο, με το αλάτι, τον κουρκου-µά, την πάπρικα και το πιπέρι, για περίπου 5’. • Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το ρύζι. Ρίχνουµε και το ζωμό και ανακατεύουµε. • Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν σε χαµηλή φωτιά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι, για περίπου 20’, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, με το ξύσμα και το ζωμό, τακτοποιώντας τις ανάμεσα στο ρύζι. Σβήνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε πετσέτα και αφήνουµε για 10’. • Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses
  • Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες