Recipe Search ResultsΠαγωτό φράουλα
Ab logo
  • Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Παγωτό φράουλα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 300 γρ. πούλπα φράουλας (πολτοποιημένη φράουλα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Start cooking

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πούλπα φράουλας. Ανακατεύουμε, αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες έως ότου η θερμοκρασία φτάσει κάτω από τους 10οC και ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με ένα σύρμα (5-6φορές). Το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
Spring
Desserts
  • Παγωτό φράουλα