Recipe Search ResultsΠατατοσαλάτα
Ab logo
  • Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

by Blender

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten
Aperitif
Πατατοσαλάτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 πατάτες
  • 2 συσκευασίες μοσχοκτάποδο σε φυτικό λάδι TRATA 100g
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι (από λευκό κρασί κατά προτίμηση)
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα φύλλα τους
  • 20 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μοσχοχτάποδο Σε Φυτικό Λάδι 60 gr
    This item is no longer available
    7088225
  • Start cooking

    Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν (περίπου 30΄). Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σ’ ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1’ κι αμέσως μετά τραβάμε τη φλούδα ώστε να βγει εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, τα ντοματίνια τσέρι το μαϊντανό και δύο συσκευασίες Μοσχοχτάποδo σε φυτικό λάδι TRATA. Ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα αλατοπιπερώνονταν ταυτόχρονα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως μετά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Lenten
    Lunch
    Spring
    Aperitif
    • Πατατοσαλάτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μοσχοχτάποδο Σε Φυτικό Λάδι 60 gr
    This item is no longer available
    7088225