Πατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Christmas
Side dishes

Ingredients for 6 People
- 15 κιλό πατατούλες για φούρνο, με τη φλούδα τους
- 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
- 5 κ.γ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
- 5 κ.γ. κάρι
- 5 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
- 2 κ.σ. χονδρό αλάτι
- πιπέρι
- 5 φλ. τριμμένα παξιμάδια της αρεσκείας μας
- 40 ml ελαιόλαδο
Start cooking
• Πλένουμε και βουρτσίζουμε σχολαστικά τις πατατούλες και τις βράζουμε για 30 - 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ανοίξουν.
• Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με το θυμάρι, την πάπρικα, το κάρι, το γλυκάνισο, το χονδρό αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το τριμμένο παξιμάδι και ανακατεύουμε καλά.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και μαζί προθερμαίνουμε και ένα μέτριο ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, ώστε να κάψει. Μόλις αχνίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε τις πατάτες (προσέχουμε γιατί θα τσιτσιρίσουν). Τις απλώνουμε και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσουν καλά.
• Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πριν τις σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Side dishes