Recipe Search ResultsΠεϊνιρλί με κιμά
Ab logo
  • Πεϊνιρλί με κιμά

Πεϊνιρλί με κιμά

Το πεϊνιρλί με κιμά έρχεται από τη Μακεδονία στο πιάτο σας! #MadewithAB

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Main courses
Πεϊνιρλί με κιμά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 g κιμάς (για τη γέμιση)
  • 400 g κασέρι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 1 αβγό (για τη γέμιση)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη γέμιση)
  • 200 g χυμός τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 500 g αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 30 g ζάχαρη (για τη ζύμη)
  • 120 g βούτυρο λιωμένο
  • 120 ml γάλα (για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 8 g μαγιά στιγμής (για τη ζύμη)
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)

Start cooking

1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά. 2. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αφήνουμε για 15’.3. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5’. 4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 45’ να φουσκώσει.5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά ,το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο ώστε να καβουρδιστεί, προσθέτουμε το χυμό τομάτας, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.6. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 150g κασέρι.7. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ακουμπάμε επάνω το ζυμάρι και κόβουμε σε 6 κομμάτια.8. Ζυμώνουμε και δίνουμε στα ζυμάρια οβάλ σχήμα σαν βαρκούλες, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο, γεμίζουμε με κιμά και τριμμένο κασέρι και τα αφήνουμε 20’.9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC για 20‘, μαζί με το ταψί ψησίματος.10. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί επάνω στο δίσκο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 20’.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Other
Main courses
  • Πεϊνιρλί με κιμά