Πένες με χωριάτικη σαλάτα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Vegetarian
Summer Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 500 γρ ζυμαρικά πένες
- 400 γρ φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
- 40 ml ξίδι μπαλσάμικο, κατά προτίμηση λευκό
- 300 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
- 3 κ. σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
- 60 γρ. ελιές θρούμπες
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γ. ξερή, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7083951
7063700
7064241
7068197
Load 4 more products
Start cooking
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώστε να είναι αλ ντέντε. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ίσα να σκορπίσει το άρωμά του και μετά το πετάμε. Ρίχνουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα τις πένες και τα ντοματίνια μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτουμε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά της. Τη σερβίρουμε κρύα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegetarian
Summer Meal
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7083951
7063700
7064241
7068197
Load 4 more products