facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Ab logo
  • Πιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Πιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Πιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

by #MadeWithAB
Μια πίτα απόλαυση
Easy
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 400 g πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 200 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 300 g κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1,5 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1 αβγό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 400 g πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 200 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 300 g κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1,5 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1 αβγό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10’ και να βγάλουν τα υγρά τους. 2. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι, το αβγό, το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, προσθέτουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. 4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 5. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο. 6. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. 7. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο και ραντίζουν με λίγο νερό 8. Ψήνουμε για 50’ στους 180οC, χωρίς αέρα και στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Starters & nibbles