facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠιροσκί με κιμά
Ab logo
  • Πιροσκί με κιμά
Πιροσκί με κιμά

Πιροσκί με κιμά

by Βίκυ Σμυρλή
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα (για τη ζύμη)
  • 125 γρ. Βούτυρο (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (για τη ζύμη)
  • 25 γρ. νωπή μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα (για τη ζύμη)
  • 2 αβγά (για τη ζύμη)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό (για το ντρεσινγκ)
  • 300 γρ. Κιμά (για το ντρεσινγκ)
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 2 σφιχτά αβγά κομμένα σε κυβάκια (για το ντρεσινγκ)
  • Αλάτι (για το ντρεσινγκ)
  • Πιπέρι (για το ντρέσινγκ)
  • 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα (για τη ζύμη)
  • 125 γρ. Βούτυρο (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (για τη ζύμη)
  • 25 γρ. νωπή μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα (για τη ζύμη)
  • 2 αβγά (για τη ζύμη)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό (για το ντρεσινγκ)
  • 300 γρ. Κιμά (για το ντρεσινγκ)
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 2 σφιχτά αβγά κομμένα σε κυβάκια (για το ντρεσινγκ)
  • Αλάτι (για το ντρεσινγκ)
  • Πιπέρι (για το ντρέσινγκ)

Start cooking

Αναμειγνύετε το μέλι, το αλάτι και το βούτυρο στο καυτό γάλα. Χτυπάτε τα αβγά με τη μαγιά.Ρίχνετε τα δύο μίγματα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη που να φεύγει από τα δάχτυλα. Την κρατάτε σκεπασμένη όσο ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι δίχως να το μαυρίσετε. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντάς τον με κινήσεις μπρος πίσω με ξύλινο κουτάλι για να μην σβολιάσει. Ρίχνετε τον τοματοπελτέ, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά για να σωθούν οι χυμοί της. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτετε και αναμειγνύετε τα κυβάκια αβγών. Απλώνετε την ζύμη σε φύλλο 2 εκατοστά, κόβετεμε κουπ πατ στρογγυλά σχήματα ζύμης και στο κέντρο τους βάζετε από μια κουταλιά σούπας γέμιση. Γυρίζετε τη ζύμη για να αγκαλιάσει τη γέμιση. Με τα δάχτυλα πλάθετε τη ζύμη για να ενώσει και με τις παλάμες δίνετε στα πιροσκί ένα μακρόστενο σχήμα. Τα αφήνετε να φουσκώσουν λίγο ακόμη σκεπασμένα. Τα τηγανίζετε σε καυτό άφθονο ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα με την βοήθεια δύο κουταλιών για να μην χάσουν το σχήμα τους.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Other
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 6 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • 7135652