facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠίτα πικάντικη με λάχανο και μπέικον
Ab logo
  • Πίτα πικάντικη με λάχανο και μπέικον
Πίτα πικάντικη με λάχανο και μπέικον

Πίτα πικάντικη με λάχανο και μπέικον

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 100 γρ. χοιρινό κιμά
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • 50 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αβγά
  • 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από βρασμένα μοσχαρίσια κόκκαλα
  • 1 λάχανο μέτριο με κάπως χαλαρά φύλλα
  • 100 γρ. χοιρινό κιμά
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • 50 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αβγά
  • 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

Start cooking

Πλένετε το λάχανο και το βράζετε ολόκληρο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά υπολογίζοντας τον χρόνο από την στιγμή του βρασμού. Το βάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει καλά. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι για 5-6 λεπτά. Τα αποσύρετε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τους κιμάδες, τον πελτέ τομάτας, το μπέικον, το αβγό, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα σοταρισμένα υλικά. Αναμειγνύετε καλά τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και προσθέτετε και 4-5 κουταλιές ζωμό κρέατος. Αφού έχει κρυώσει το λάχανο αρχίζετε να το ανοίγετε και να χωρίζετε τα φύλλα από την βάση. Κόβετε και πετάτε τα πιο χονδρά κομμάτια. Παίρνετε ένα ταψί με μικρό βάθος και βουτυρώνετε ελαφρά. Στρώνετε τον πάτο με μια διπλή στρώση λάχανου και αδειάζετε από πάνω την γέμιση. Ισιώνετε με μια σπάτουλα. Καλύπτετε με τριπλή στρώση λάχανου. Χαράζετε την πίτα σε τρίγωνα ακτινωτά κομμάτια.Περιχύνετε με λίγο βούτυρο και με τον χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 1800C για 45 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει. Το κόβετε σε κομμάτια αφού κρυώσει και το σερβίρετε αμέσως με λίγες φέτες λεμονιού.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Other
Autumn
Pizza/pie

Shop recipe for 6 servings