Πίτσα με πέστο βασιλικού, αβγό και μοτσαρέλα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Pizza/pie
Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 10 γρ. μαγιά φρέσκια
- 160 ml χλιαρό νερό
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα
- 4 κ. σ. πέστο βασιλικού
- 15 ντοματίνια cherry, κομμένα στη μέση
- 5 μπαλάκια μοτσαρέλας, σε φέτες
- 4 αβγά
Shop this recipe
Essential ingredients
7080951
7143658
7136110
7070127
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 30 εκ. και το μεταφέρουμε όπως είναι σε ένα ταψί ίδιων διαστάσεων. Στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το πέστο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Bγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τις φέτες μοτσαρέλας και τα ντοματίνια. Σπάμε προσεκτικά τα τέσσερα αβγά, έτσι ώστε να μη σπάσει ο κρόκος, τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Pizza/pie
Shop this recipe
Essential ingredients
7080951
7143658
7136110
7070127
Load 4 more products