Πιτσάκια μίνι με κιμά και κασέρι
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Children's party
Snacks
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 8 μικρές πιτούλες, για σουβλάκια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κιλότο ή ελιά
- 120 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 1/2 κ. γ. κόλιανδρος ξερός, κοπανισμένος
- λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 100 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 40 ml ελαιόλαδο + 30 ml για τις πίτες
Shop this recipe
Essential ingredients
7138471
7136110
7064442
7152399
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τα 40 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κόλιανδρο και λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε 50 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το γιαούρτι, ανακατεύουμε μια δυο φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό και το κασέρι και ανακατεύουμε καλά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Λαδώνουμε τις πιτούλες με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.Μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα με τον κιμά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Children's party
Snack
Snacks
Shop this recipe
Essential ingredients
7138471
7136110
7064442
7152399
Load 4 more products