Recipe Search ResultsPoke bowl με παντζάρι και πίκλες λαχανικών
Ab logo
  • Poke bowl με παντζάρι και πίκλες λαχανικών

Poke bowl με παντζάρι και πίκλες λαχανικών

by AB Foodstories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Poke bowl με παντζάρι και πίκλες λαχανικών

Ingredients for 2 People

2 People
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (με λίγο αλάτι)
  • 300 g παντζάρια
  • τσιπς Kale (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • νιφάδες γλυκού ή καυτερού μπούκοβου (για το σερβίρισμα)
  • 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε διαγώνιες λεπτές φέτες (για το σερβίρισμα)
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε φέτες (για το σερβίρισμα)
  • 1 ραπανάκι, σε λεπτοκομμένες φέτες (για το σερβίρισμα)
  • 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι (για το λάχανο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το λάχανο)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι (για το λάχανο)
  • 2 φλ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι (για τα καρότα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τα καρότα)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι (για τα καρότα)
  • 2 μεσαία καρότα, καθαρισμένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι (για το ρύζι)
  • 1,3 φλ. νερό (για το ρύζι)
  • 3/4 φλ. ρύζι για σούσι ή καστανό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σάλτσα τσίλι ή πάστα κόκκινου κάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάστα wasabi
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

Start cooking

• Παντζάρια: Βάζουμε τα παντζάρια σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ώστε να τα μισοσκεπάζει και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 25-35 λεπτά, μέχρι να είναι αρκετά τρυφερά και να μπορούν εύκολα να τρυπηθούν με ένα μαχαίρι. Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα καλύπτουμε με δροσερό νερό, αφήνοντάς τα να κρυώσουν αρκετά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους 1,5 εκ. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το ξίδι από ρύζι, την πάστα του wasabi και τη σάλτσα τσίλι ή την πάστα κόκκινου κάρι. Αφήνουμε κατά μέρος μερικές κουταλιές της σάλτσας για το σερβίρισμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε τους κύβους παντζαριού. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία ή δύο φορές.
• Ρύζι: Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα μπολ, καλύπτουμε με κρύο νερό και ξεπλένουμε καλά 2-3 φορές. Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, να σιγοβράσει. Αμέσως μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για περίπου 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά με 1 ώρα.
• Λάχανο: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το λάχανο, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλά- τι. Αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να μαραθεί, για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα.
• Πίκλα καρότου: Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβουμε τα καρότα σε μεγάλες, φαρδιές κορδέλες κα τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 10-30 λεπτά.
• Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ρύζι σε δύο φαρδιά και ρηχά μπολ. Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα παντζάρια και τους χυμούς τους. Στραγγίζουμε ξεχωριστά τα καρότα και το λάχανο και τα τοποθετούμε και αυτά πάνω στο ρύζι. Γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το ραπανάκι κομμένο σε φέτες. Συμπληρώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτοντας περισσότερο σησαμέλαιο, αν θέλουμε. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και σερβίρουμε με τα τσιπς kale στο πλάι (αν τα βάλουμε).
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Other
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Poke bowl με παντζάρι και πίκλες λαχανικών