Πολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Easter
Salad

Ingredients for 6 People
- 4 κρίθινα παξιμάδια
- 2 τομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
- 2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 g φέτα
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 8 ελιές
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο θυμάρι, προαιρετικά
Start cooking
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις τομάτες, το αβοκάντο, την πιπεριά και τα παντζάρια. 2. Προσθέτουμε το ξύδι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και αλατίζουμε. 3. Βρέχουμε τα παξιμάδια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 4. Τοποθετούμε επάνω στα παξιμάδια το μείγμα λαχανικών και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 5. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, την κάπαρη, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι. 6. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινομυζήθρα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Salad