Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο, ψητό αβοκάντο, σταφίδες και σάλτσα με ταχίνι
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetVegetarian
Christmas
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 150 g μπρόκολο, κομμένο σε μικρές τουφίτσες
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό για το μαρινάρισμα του μπρόκολου
- 2 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο για το ψήσιμο του αβοκάντο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο, προαιρετικά
- λεμόνι, χυμός
- πορτοκάλι, χυμός
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
- 15 κ.γ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 g ταχίνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαυροκούκι
- 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 8 τοματίνι, κομμένο στη μέση
- 200 g διάφορα πράσινα μαρούλια, ψιλοκομμένα
Shop this recipe
Essential ingredients
7125810
7062945
7063827
7133875
Load 4 more products
Start cooking
1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο και το περιχύνουμε με το ξύδι και με το ¼ της σάλτσας που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’. 3. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαρούλια, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο στραγγισμένο από τη μαρινάδα του, τις σταφίδες, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ατομικές μερίδες. 4. Αλείφουμε τις φέτες αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 5. Ψήνουμε το αβοκάντο σε σχαροτήγανο για 2-3’ από κάθε πλευρά. 6. Βάζουμε σε κάθε μερίδα μια φέτα αβοκάντο. 7. Σερβίρουμε την κάθε σαλάτα με μαυροκούκι, ρόδι και σάλτσα ταχίνι. Tips: -Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κουνουπίδι και καρότο -Εκτός από μαυροκούκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegetarian
Christmas
Dinner
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7125810
7062945
7063827
7133875
Load 4 more products