Recipe Search ResultsΨητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο
Ab logo
  • Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Snacks
Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μπαγκέτα λευκή ή ολικής αλέσεως
  • 5 φέτες τσένταρ για τοστ, κομμένες στη μέση
  • 5 φέτες μοτσαρέλα για τοστ, κομμένες στη μέση
  • 1 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 κ. γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο

Start cooking

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Mε ένα πριονωτό μαχαίρι κάνουμε βαθιές, διαγώνιες τομές σε όλη την μπαγκέτα ανά 2 εκατοστά περίπου, προσέχοντας να μην κόψουμε μέχρι κάτω το ψωμί. Βάζουμε την μπαγκέτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και «σφηνώνουμε» στις τομές τις φέτες των τυριών εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την μπαγκέτα, πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε την μπαγκέτα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κόβουμε σε φετάκια και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Snacks
  • Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο