facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι
Ab logo
  • Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι
Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι

Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

1 serving
  • 1 βάζο λιαστές ντομάτες, σε λάδι
  • 3 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 3 φλ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 3 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ. σ. ξίδι λευκό
  • 1 βάζο λιαστές ντομάτες, σε λάδι
  • 3 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 3 φλ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 3 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ. σ. ξίδι λευκό

Start cooking

• Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο διπλή μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα, περίπου 20 x 30 εκ. Απλώνουμε το πέστο λιαστής τομάτας σε όλη την επιφάνεια του κιμά και στρώνουμε τα φύλλα σπανακιού. • Τυλίγουμε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης στρίβοντάς τες σαν καραμέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα, αν μπορούμε, να σφίξει καλύτερα. Αν όχι, προχωράμε στο ψήσιμο. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί του και συνοδεύοντας το με πατάτες βραστές. • Για το πέστο λιαστής τομάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά και το ελαιόλαδο του βάζου στο μπλέντερ και τα αλέθουμε καλά, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses