facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά
Ab logo
  • Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά
Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά

Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά

by #MadeWithAB
Αυτό το υπέροχο πλούσιο και κρεμώδες ρυζόγαλο παρασκευάζεται με γάλα καρύδας και όχι με γαλακτοκομικά. Τα κομμάτια ανανά προσθέτουν υπέροχη αντίθεση κατάλληλο για χορτοφάγους.
Easy
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 τεμ. γάλα καρύδας 400ml
  • 1 τεμ. κρέμα καρύδας 400ml
  • 75 g ζάχαρη άχνη
  • 150 g ρύζι γιασεμί
  • 250 g φρέσκο ανανά σε κομμάτια
  • 25 g καστανή ζάχαρη
  • 25 g ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος
  • 1 τεμ. γάλα καρύδας 400ml
  • 1 τεμ. κρέμα καρύδας 400ml
  • 75 g ζάχαρη άχνη
  • 150 g ρύζι γιασεμί
  • 250 g φρέσκο ανανά σε κομμάτια
  • 25 g καστανή ζάχαρη
  • 25 g ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος

Start cooking

1. Τοποθετήστε το γάλα καρύδας με 400ml κρύο νερό και τη ζάχαρη άχνη σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει ένα απαλό βράσιμο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι στο ζεστό γάλα καρύδας. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το γάλα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα καρύδας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά).
3. Σε ένα πιάτο απλώνετε την καστανή ζάχαρη και ρίχνετε τα κομμάτια ανανά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και στη συνέχεια τα βάλτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας έτσι ώστε η ζάχαρη να αρχίσει να τα καραμελώσει.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τον καραμελωμένο ανανά και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Thai
Vegetarian
Summer Meal
Dessert
Summer
Desserts