Recipe Search ResultsΣγουρή Τυρόπιτα
Ab logo
  • Σγουρή Τυρόπιτα

Σγουρή Τυρόπιτα

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Σγουρή Τυρόπιτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας σπασμένο με το χέρι σε κομματάκια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα Κρήτης Τρύπας ΑΒ Επιλογή
  • πιπέρι
  • 2 χτυπημένα αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.Τρίβετε τα φύλλα κρούστας με το χέρι για να γίνουν κομματάκια, περίπου 3x3 εκ. και τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου. Ζεσταίνετε το βούτυρο δίχως να το μαυρίσετε και ραντίζετε τα κομματάκια του φύλλου. Τα ψήνετε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Προσοχή μην αρπάξουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, όσο ετοιμάζετε το μείγμα των τυριών. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ γιαούρτι, τυρί, αυγά, πιπέρι και γάλα. Μεταφέρετε τα φύλλα από το φούρνο και τα απλώνετε στο ταψί που θα ψήσετε την πίτα. Ρίχνετε πάνω στα φύλλα το μείγμα και βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά και να ψηθεί το μείγμα των τυριών. Tip: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τυριών και κάποιο αλλαντικό που σας αρέσει (π.χ. ροδέλες λουκάνικου, κομματάκια ζαμπόν).
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Pizza/pie
  • Σγουρή Τυρόπιτα

Shop this recipe

Essential ingredients