Σγουρή Τυρόπιτα
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Pizza/pie
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 500 γρ. φύλλο κρούστας σπασμένο με το χέρι σε κομματάκια
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα Κρήτης Τρύπας ΑΒ Επιλογή
- πιπέρι
- 2 χτυπημένα αβγά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
Shop this recipe
Essential ingredients
7069155
7129928
7128101
7076575
Load 3 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.Τρίβετε τα φύλλα κρούστας με το χέρι για να γίνουν κομματάκια, περίπου 3x3 εκ. και τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου. Ζεσταίνετε το βούτυρο δίχως να το μαυρίσετε και ραντίζετε τα κομματάκια του φύλλου. Τα ψήνετε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Προσοχή μην αρπάξουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, όσο ετοιμάζετε το μείγμα των τυριών. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ γιαούρτι, τυρί, αυγά, πιπέρι και γάλα. Μεταφέρετε τα φύλλα από το φούρνο και τα απλώνετε στο ταψί που θα ψήσετε την πίτα. Ρίχνετε πάνω στα φύλλα το μείγμα και βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά και να ψηθεί το μείγμα των τυριών. Tip: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τυριών και κάποιο αλλαντικό που σας αρέσει (π.χ. ροδέλες λουκάνικου, κομματάκια ζαμπόν).
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Pizza/pie
Shop this recipe
Essential ingredients
7069155
7129928
7128101
7076575
Load 3 more products