Σκορδοψωμάκια
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
3 of 5
Ingredients for 12 People
- 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 12 μικρούς κύβους τυρί φέτα
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 200 γρ. αλεύρι σκληρό
- Σουσάμι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο και το τυρί, σε πλαστικό μπολ και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο νεράκι, τόσο όσο να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι. Η ζύμη στην αρχή θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ, αλλά σιγά σιγά καθώς ζυμώνετε, το αλεύρι αφήνει τη γλουτένη του και το ζυμάρι, θα αποκτήσει ελαστικότητα. Προσθέτετε στο τέλος το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Τα βάζετε σε ατομικές φόρμες μιας χρήσεως από αλουμινόχαρτο, αλειμμένες με ελαιόλαδο, ή σε φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές. Η ζύμη δεν θα πρέπει να καλύπτει περισσότερο από τα 2/3 του ύψους τους. Τα σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Μετά βυθίζετε στο κέντρο κάθε ψωμιού ένα κομματάκι φέτας, τα αλείφετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροκούκι. Ψήνετε τα σκορδοψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.