Recipe Search ResultsΣκορδοψωμάκια
Ab logo
  • Σκορδοψωμάκια

Σκορδοψωμάκια

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Σκορδοψωμάκια

Ingredients for 12 People

12 People
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 12 μικρούς κύβους τυρί φέτα
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Σουσάμι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο και το τυρί, σε πλαστικό μπολ και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο νεράκι, τόσο όσο να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι. Η ζύμη στην αρχή θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ, αλλά σιγά σιγά καθώς ζυμώνετε, το αλεύρι αφήνει τη γλουτένη του και το ζυμάρι, θα αποκτήσει ελαστικότητα. Προσθέτετε στο τέλος το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Τα βάζετε σε ατομικές φόρμες μιας χρήσεως από αλουμινόχαρτο, αλειμμένες με ελαιόλαδο, ή σε φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές. Η ζύμη δεν θα πρέπει να καλύπτει περισσότερο από τα 2/3 του ύψους τους. Τα σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Μετά βυθίζετε στο κέντρο κάθε ψωμιού ένα κομματάκι φέτας, τα αλείφετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροκούκι. Ψήνετε τα σκορδοψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles
  • Σκορδοψωμάκια

Shop this recipe

Essential ingredients