facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα
Ab logo
  • Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα
Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 500 γρ. σπαγγέτι No 6 AB
  • 500 γρ. γαρίδες γίγας δίχως κέλυφος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο AB
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φλιτζάνι τοματάκια κονκασέ AB
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
  • 1/2 κουταλάκι τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι από τον μύλο για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. σπαγγέτι No 6 AB
  • 500 γρ. γαρίδες γίγας δίχως κέλυφος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο AB
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φλιτζάνι τοματάκια κονκασέ AB
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
  • 1/2 κουταλάκι τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι

Start cooking

Αφήνετε τις γαρίδες μέσα σε ένα σουρωτήρι σκεπασμένες με μια πετσέτα για να ξεπαγώσουν όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνετε τα τοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέσα σε ένα ταψί. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε κάτω από το γκριλ και τα ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γκλασαριστούν.

Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες που έχουν εν τω μεταξύ ξεπαγώσει. Τις ξεπλένετε κάτω από νερό της βρύσης και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Ελέγχετε αν υπάρχουν μερικές από τις οποίες πρέπει να βγάλετε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε για 3-4 λεπτά όσο να ροδίσουν. Τις σβήνετε με το ούζο, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κρατάτε σκεπασμένες όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα τοματίνια κονκασέ, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι καγιέν και βράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε και μετά 3-4 λεπτά ρίχνετε στη σάλτσα και τα τοματίνια και τις γαρίδες και τα ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά όλα μαζί.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι τόσο που να κρατάνε (al dente) και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην στεγνώσουν. Σερβίρετε τα σπαγγέτι στα πιάτα. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον μύλο του πιπεριού.

TIP Oι γαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες στο βράσιμο γιατί πολύ εύκολα σκληραίνουν. Τις βγάζετε μετά το σοτάρισμα για να βράσει η σάλτσα και τις ξαναβάζετε για να ζεσταθούν ίσα – ίσα πριν το σερβίρισμα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    This item is no longer available
    7083815
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    9,4 €/ L
    €9,40
    7143658