Recipe Search ResultsΣπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα
Ab logo
  • Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 γρ. σπαγγέτι No 6 AB
  • Αλάτι
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κουταλάκι τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τοματάκια κονκασέ AB
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 200 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο AB
  • 500 γρ. γαρίδες γίγας δίχως κέλυφος
  • Πιπέρι από τον μύλο για το σερβίρισμα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    500 gr
    1,5 Ε/ Kg
    €0,75
    7083815
  • 7076034
  • Πιπέρι Καγιέν 35 gr
    35 gr
    42,57 Ε/ Kg
    €1,49
    7064456
  • Start cooking

    Αφήνετε τις γαρίδες μέσα σε ένα σουρωτήρι σκεπασμένες με μια πετσέτα για να ξεπαγώσουν όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

    Στρώνετε τα τοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέσα σε ένα ταψί. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε κάτω από το γκριλ και τα ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γκλασαριστούν.

    Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες που έχουν εν τω μεταξύ ξεπαγώσει. Τις ξεπλένετε κάτω από νερό της βρύσης και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Ελέγχετε αν υπάρχουν μερικές από τις οποίες πρέπει να βγάλετε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε για 3-4 λεπτά όσο να ροδίσουν. Τις σβήνετε με το ούζο, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κρατάτε σκεπασμένες όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα.

    Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα τοματίνια κονκασέ, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι καγιέν και βράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε και μετά 3-4 λεπτά ρίχνετε στη σάλτσα και τα τοματίνια και τις γαρίδες και τα ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά όλα μαζί.

    Εν τω μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι τόσο που να κρατάνε (al dente) και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην στεγνώσουν. Σερβίρετε τα σπαγγέτι στα πιάτα. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τον μύλο του πιπεριού.

    TIP Oι γαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες στο βράσιμο γιατί πολύ εύκολα σκληραίνουν. Τις βγάζετε μετά το σοτάρισμα για να βράσει η σάλτσα και τις ξαναβάζετε για να ζεσταθούν ίσα – ίσα πριν το σερβίρισμα.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Σπαγγέτι με γαρίδες, τοματίνια και φέτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 500 gr
    500 gr
    1,5 Ε/ Kg
    €0,75
    7083815
  • 7076034
  • Πιπέρι Καγιέν 35 gr
    35 gr
    42,57 Ε/ Kg
    €1,49
    7064456