Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetVegetarian
Summer Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια, χωρίς σπόρια και φλούδα (κατά προτίμηση
- 30 ml ελαιόλαδο
- 15 γρ. βούτυρο
- 8 αβγά
- 120 γρ. φέτα
- 60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 1/2 κ. γ. θυμάρι ή ξερή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7143658
7079539
7133482
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε κάθε λίγο μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά της και να μελώσει για περίπου 7 λεπτά. Σπάμε τα αβγά στο μείγμα και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με την ντομάτα προσέχοντας να αφήσουμε άθικτους όσο μπορούμε τους 4 κρόκους. Σκορπίζουμε από πάνω τη γραβιέρα, τη φέτα και το θυμάρι και ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά, ώστε να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό για 2 -3 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το ασπράδι πάνω από τους κρόκους. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Vegetarian
Summer Meal
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7143658
7079539
7133482
Load 4 more products