Recipe Search ResultsΣτραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα
Ab logo
  • Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα

Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Summer Meal
Main courses
Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια, χωρίς σπόρια και φλούδα (κατά προτίμηση
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 120 γρ. φέτα
  • 60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1/2 κ. γ. θυμάρι ή ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
  • Ελαιόλαδο  1lt
    This item is no longer available
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    14,6 Ε/ Kg
    €3,65
  • Start cooking

    Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε κάθε λίγο μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά της και να μελώσει για περίπου 7 λεπτά. Σπάμε τα αβγά στο μείγμα και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με την ντομάτα προσέχοντας να αφήσουμε άθικτους όσο μπορούμε τους 4 κρόκους. Σκορπίζουμε από πάνω τη γραβιέρα, τη φέτα και το θυμάρι και ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά, ώστε να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό για 2 -3 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το ασπράδι πάνω από τους κρόκους. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Vegetarian
    Summer Meal
    Lunch
    Main courses
    • Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
  • Ελαιόλαδο  1lt
    This item is no longer available
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    14,6 Ε/ Kg
    €3,65