Τηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 6 People
- 1 ολόκληρη συκωταριά αρνίσια, πλυμένη και στεγνή
- 500 g χωριάτικα λουκάνικα, σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 500 ml κόκκινο κρασί
- 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
Start cooking
Ζεματίζουμε τη συκωταριά, ολόκληρη, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, για 8-10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο αφού πάρει ξανά βράση το νερό). Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα νεύρα και τις μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα λουκάνικα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα και το κοκκινοπίπερο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μελώσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses