Recipe Search ResultsΤηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά
Ab logo
  • Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter,Father's day
Starters & nibbles
Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • λίγα γλυκάδια και τα νεφρά
  • 1 φλ. λευκό κρασί της αρεσκείας σας
  • 2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κ. σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    This item is no longer available
    7065384
  • 7064458
  • Start cooking

    Πλένουμε καλά το συκώτι, τα γλυκάδια και τα νεφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα κομματάκια από τη συκωταριά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Με μια σήτα πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω στα κομματάκια συκωταριάς την ώρα που τηγανίζεται. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 3-4 λεπτά ακόμη ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζουμε το μεγαλύτερο μέρος από το λάδι του τηγανιού και ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

    Τip: Για μια πιο πρωτότυπη τηγανιά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα μανιτάρια. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε 300 γρ. λευκά μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, διατηρώντας τα ζεστά. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ξεκινάμε τη διαδικασία όπως περιγράφεται στη συνταγή. Επειδή, το ελαιόλαδο θα μοιραστεί (στα μανιτάρια και στα συκωτάκια), δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε το ελαιόλαδο μετά το τέλος του σοταρίσματος της συκωταριάς. Πριν ρίξουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και κατόπιν, το χυμό και τη ρίγανη. Ανακινούμε το τηγάνι και σερβίρουμε.

     

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Easter,Father's day
    Lunch,Dinner
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    This item is no longer available
    7065384
  • 7064458