facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα
Ab logo
  • Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα
Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα

Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα

by 0
Easy
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα μπαχάρι (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα κανέλα (μίγμα μπαχαρικών)
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένοή μυζήθρα ξερή
  • 1 συσκευασία χυλοπιτάκι, 500 γρ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 συσκευασία τομάτες ψιλοκομμένες 400 γρ.
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι σέλερι
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρός κόκορας(περίπου 2 κιλά) ή 1/2 μεγάλο κόκορα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα ΑΒ «Σκερτσόζα»
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1,5 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 350 γρ. πράσα
  • 1 συσκευασία λουκάνικα Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα μπαχάρι (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα κανέλα (μίγμα μπαχαρικών)
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένοή μυζήθρα ξερή
  • 1 συσκευασία χυλοπιτάκι, 500 γρ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 συσκευασία τομάτες ψιλοκομμένες 400 γρ.
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι σέλερι

Start cooking

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες 3 εκ. και τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα λουκάνικα και τα πράσα για 8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4 – 5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε την τηγανιά ζεστή με φρέσκο προζυμένιο ψωμί.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Σέλερυ Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063950