Τομάτες γεμιστές με τυρί και μυρωδικά
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 μεγάλες τομάτες ώριμεςκαι σφιχτές
- Αλάτι
- 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένηψίχα ψωμιού ή παξιμάδικριθαρένιο
- 2 κ.σ. Κάπαρη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ανάμικτααρωματικά χόρτα (ρίγανη,θρούμπι)
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη σεχοντρό τρίφτη
- 10 ελιές μαύρες
- 200 γρ. τυρί φέτα σε κομμάτια
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρατριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7089088
7135124
7064488
Load 4 more products
Start cooking
Kόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος κάθε τομάτας και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Aφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Tη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Zεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη σάρκα της τομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά. Bγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κάπαρη, τα αρωματικά χόρτα, την τριμμένη ψίχα ψωμιού, τα τυριά, την πιπεριά, τις ελιές και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μίγμα τις τομάτες και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους. Tις αλείφουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί. Δένουμε το χαρτί με σπάγκο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά. Aνοίγουμε προσεκτικά τα χαρτιά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7089088
7135124
7064488
Load 4 more products