Τούρτα Σαβαγιάρ με grand marnier
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
3 of 5
Ingredients for 6 People
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- 4 κρόκος αυγού
- 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα υγείας
- 20 γρ. Grand Marnier
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 1,5 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο
- 4 ασπράδια αβγού
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αβγών, προσθέτουμε το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη κουβερτούρα και ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα τη σοκολάτα υγείας, το χτυπημένο βούτυρο, τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, το Grand Marnier και όλα μαζί τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο και στα πλάγια. Στη μέση στρώνουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Ύστερα την αφήνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά την ξεφορμάρουμε, βάζουμε γύρω-γύρω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και γαρνίρουμε με το τρίμα της σοκολάτας υγείας. Η τούρτα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε στους καλεσμένους μας!