Τρούφες με αμύγδαλο, χουρμάδες και γκότζι μπέρι
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 16 People
- 150 g αμύγδαλα
- 12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 40 g κακάο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 συσκευασία AB Authentic Fruit γκότζι μπέρι, αποξηραμένα
Start cooking
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι, και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη πάστα, σαν κολλώδες ζυμάρι.
Το μεταφέρουμε σε μπολ, το πλάθουμε σε μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αλέθουμε τα γκότζι μπέρι στο μπλέντερ και αδειάζουμε τη σκόνη σε ένα πιάτο.
Πλάθουμε μπαλίτσες με το μείγμα αμυγδάλου, τις κυλάμε στη σκόνη των γκότζι μπέρι για να καλυφθούν και τις βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, στο ψυγείο.
Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts