Start cooking
• Σε ένα βαθύ μπολ ή στο μίξερ με το
ειδικό εξάρτημα για ζύμωμα, τον γάντζο, ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από τη φέτα.
• Μπορούμε εύκολα να κάνουμε τη ζύμη στο χέρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σφίξει και μετά με το χέρι μας για 2’, για να ζυμωθεί και να γίνει λεία.
• Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί (για περίπου 1 ώρα).
• Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη, αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και την ζυμώνουμε ξανά για λίγο να ξεφουσκώσει και να απλωθεί και σκορπίζουμε τα τρίμματα της φέτας. Διπλώνουμε τη ζύμη αρκετές φορές ώστε να μοιραστούν τα τρίμματα όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
• Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε ένα ισόπαχο μακρύ κορδόνι, το οποίο κόβουμε σε 20 κομμάτια. Λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί, διαμέτρου 40 εκ., με ύψος πλευρών περίπου 6 εκ.
• Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30’. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά του χυλού με πιρούνι και περιχύνουμε το τυρόψωμο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και ψήνουμε για 1 ώρα.