Τσιλαδιά Μεσσηνίας
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,2 g φιλέτο μπακαλιάρος
- 4 μεγάλες τομάτες
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 50 g μαύρες σταφίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 ml χυμός τομάτας
- 200 κουτ. σούπας τοματοπελτές
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χοντρό αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7072818
7063667
7064213
7350905
Load 4 more products
Start cooking
1. Κόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε στο τρυπητό. 2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σoτάρουμε με 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο για 10’, σε χαμηλή φωτιά. 3. Tρίβουμε 2 τομάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. 4. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, τις τριμμένες τομάτες, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει καλά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες. 5. Κόβουμε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες, τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψί καλύπτοντας την επιφάνειά του, ακουμπάμε πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου και αλατοπιπερώνουμε. 6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες τομάτας. 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC στις αντιστάσεις, για 50-60’, και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072818
7063667
7064213
7350905
Load 4 more products