Recipe Search ResultsΤσιλαδιά Μεσσηνίας
Ab logo
  • Τσιλαδιά Μεσσηνίας

Τσιλαδιά Μεσσηνίας

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τσιλαδιά Μεσσηνίας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,2 g φιλέτο μπακαλιάρος
  • 4 μεγάλες τομάτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 50 g μαύρες σταφίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 ml χυμός τομάτας
  • 200 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χοντρό αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064213
  • Start cooking

    1. Κόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε στο τρυπητό. 2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σoτάρουμε με 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο για 10’, σε χαμηλή φωτιά. 3. Tρίβουμε 2 τομάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. 4. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, τις τριμμένες τομάτες, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει καλά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες. 5. Κόβουμε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες, τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψί καλύπτοντας την επιφάνειά του, ακουμπάμε πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου και αλατοπιπερώνουμε. 6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες τομάτας. 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC στις αντιστάσεις, για 50-60’, και σερβίρουμε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Τσιλαδιά Μεσσηνίας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064213