Recipe Search ResultsΤσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν
Ab logo
  • Τσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν

Τσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν

by #MadeWithAB
Φαγητό κάθε μέρα & παντού

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 δισκάκια έτοιμα φιλέτα τσιπούρας ΑΒ Επιλογή
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. ξερό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ξερό εστραγκόν
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 500 g. μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 1 κ. σ. μπούκοβο

Start cooking

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα μαγειρέψουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Διαλέγουμε ένα ταψί που να χωράει τα υλικά μας σε μία στρώση. Σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα και τα αρωματικά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μπούκοβο και τον μαϊντανό. Βάζουμε και τα ψάρια και περιχύνουμε με την σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα να πάει η σάλτσα παντού και μετά τα ισιώνουμε μέσα στο ταψί, ώστε να είναι όλα σε μια στρώση. Πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο κρεμμύδι. Ψήνουμε για 15-20’ λεπτά‘. Σερβίρουμε με όλα τα ζουμιά του ταψιού μαζί
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Τσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν