Recipe Search ResultsΤσουρέκι
Ab logo
  • Τσουρέκι

Τσουρέκι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Desserts
Τσουρέκι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 67 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 30 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 2 χτυπημένα αβγά
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι
  • ξύσμα λεμονιού ή μαχλέπι κοπανισμένο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζεστένετε το γάλα και ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την προθέτετε στο μίγμα του γάλακτος όταν γίνει χλιαρό. Ρίχνετε το μισό από το αλεύρι και χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείο. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος για να φουσκώσει και να γίνει σαν σφουγγάρι. Προσθέτετε τα αβγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ξύσμα λεμονιού ή λίγο μαχλέπι. Ζυμώνετε καλά τη ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου ½ ώρα. Την πατάτε για να ξεφουσκώσει. Σε 10 λεπτά την πλάθετε σε τσουρέκια, πλεξίδες, στριφτά κουλούρια, κλπ. Βάζετε τα τσουρέκια σε ταψί βουτυρωμένο και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο. Τα αλείφετε με αβγό, ασπράδι ή κροκάδι χτυπημένο με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με αμύγδαλο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180οC) επί 20-30 λεπτά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dessert
All seasons
Desserts
  • Τσουρέκι

Shop this recipe

Essential ingredients