facebook-pixel
Recipe Search ResultsVegan Custard τάρτα με κουρκουμά και βάση gingerbread
Ab logo
  • Vegan Custard τάρτα με κουρκουμά και βάση gingerbread
Vegan Custard τάρτα με κουρκουμά και βάση gingerbread

Vegan Custard τάρτα με κουρκουμά και βάση gingerbread

by AB Foodstories
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

10 servings
  • 120 g αλεύρι βρόμης (βρόμη αλεσμένη)
  • 3/4 φλ. αλεύρι από καρύδια (αλεσμένα καρύδια ή πεκάν)
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος ή σπόροι chia
  • 1/2 κ.γ. κανέλα βιολογική GREENBAY
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 2 φλ. vegan γάλα ή κρέμα καρύδας BIONA BIO, για μια πιο παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς βιολογικός GREENBAY
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • φυτική σαντιγί
  • σπόροι ροδιού
  • 120 g αλεύρι βρόμης (βρόμη αλεσμένη)
  • 3/4 φλ. αλεύρι από καρύδια (αλεσμένα καρύδια ή πεκάν)
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος ή σπόροι chia
  • 1/2 κ.γ. κανέλα βιολογική GREENBAY
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 2 φλ. vegan γάλα ή κρέμα καρύδας BIONA BIO, για μια πιο παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς βιολογικός GREENBAY
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • φυτική σαντιγί
  • σπόροι ροδιού

Start cooking

• Βάση gingerbread: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές λιναρόσπορο με 6 κουταλιές της σούπας νερό. • Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα το σιρόπι σφενδάμου και τον χυλό με τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε με το χέρι έως ότου μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια μπάλα και η ζύμη να μην κολλάει πλέον στις πλευρές. Εάν κολλάει πάρα πολύ, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρόμης. • Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε έναν δίσκο διαμέτρου 30-35 εκ. και καλύπτουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε φασόλια ή ρύζι στο εσωτερικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί μαζί με τα φασόλια και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά. • Κρέμα: Ανακατεύουμε το άμυλο καλαμποκιού και 1/4 φλ. γάλα ή κρέμα μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι και το άμυλο καλαμποκιού να έχει διαλυθεί σωστά. • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα ή την κρέμα, το σιρόπι σφενδάμου, το διαλυμένο άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Όταν είναι αρκετά παχύ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα. • Τέλος, προσθέτουμε τον κουρκουμά, για να αποκτήσουμε το κιτρινωπό χρώμα που θα είχαμε αν βάζαμε αβγά. • Ρίχνουμε τη ζεστή vegan κρέμα πάνω στη βάση της τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. • Γαρνίρουμε με ροζέτες φυτικής σαντιγί και σπόρους ροδιού!

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegan
Christmas
Dessert
Desserts