Ζυμαρικά με σαρδέλες
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 πακέτο λιγκουΐνι
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
- 4 κλωστές σαφράν
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδα
- 4 αντσούγιες παστές καθαρισμένες χονδροκομμένες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένο ή φινόκιο
- 700 γρ. καθαρισμένες φρέσκιες σαρδέλες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Shop this recipe
Essential ingredients
7140231
7123726
7085466
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products
Start cooking
Ετοιμάζετε το μάραθο ή το φινόκιο και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, κρατώντας μετά το νερό. Το τραβάτε και το τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κρεμμύδι, σιγά σιγά τις αντσούγιες, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το σαφράν. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Φιλετάρετε τις μισές σαρδέλες και τις ανακατεύετε με το παραπάνω μίγμα και ψήνετε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αραιώνετε κάθε τόσο το μίγμα με το νερό, στο οποίο έβρασε ο μάραθος. Ξεχωριστά τηγανίζετε σε καυτό λάδι τις υπόλοιπες σαρδέλες που στραγγισμένες θα τις βάλετε πάνω στα λιγκουΐνι που έχετε βράσει «αλ ντέντε», θα τα έχετε ανακατέψει με την ήδη έτοιμη σάλτσα και θα τα έχετε στρώσει σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα βάζετε για λίγα λεπτά σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7140231
7123726
7085466
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products