facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ
Ab logo
  • Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ
Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ

Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 10 φτερούγες από κοτόπουλο ή μπούτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σος
  • Αλάτι
  • 10 φτερούγες από κοτόπουλο ή μπούτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σος
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη σόγια, τα κρεμμύδια, το ξίδι, το μέλι, το τζίντζερ το σκόρδο και το αλάτι. Τοποθετείτε μέσα στο μίγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο για 24 ώρες. Στο διάστημα αυτό αναμειγνύετε 5-6 φορές. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Τακτοποιείτε τις φτερούγες σε ένα ταψί. Αδειάζετε τη μαρινάτα σ' ένα μικρό κατσαρολάκι. Ψήνετε τις φτερούγες σε χαμηλή θερμοκρασία αλείφοντας τες συνεχώς με τη μαρινάτα. Βράζετε τη μαρινάτα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πήξει λίγο. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με το κοτόπουλο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Κοτόπουλο Φτερούγες Νωπό Ελληνικό 800 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7075700
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229