Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τις πέστροφες και χαράζετε την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές με μαχαίρι. Τις αλείφετε με το καλαμποκέλαιο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Λιώνετε το βούτυρο και τις περιχύνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου, περιχύνοντας τακτικά με το λιωμένο βούτυρο. 5-6 λεπτά πριν ψηθούν εντελώς,ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. Τις συνοδεύετε με πατάτες βραστές, περιχυμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.