Ας μαγειρέψουμε
Κραμπλ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ξεκινάμε να το δουλεύουμε και να το τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα μείγμα ψιχουλιαστό. Το αδειάζουμε πάνω στο ταψί, το απλώνουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Παρφέ μπανάνας: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και λιώνουμε τις μπανάνες μαζί με τον χυμό του λεμονιού στον πολυκόφτη. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ελαφρά να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει. Παράλληλα, ξεκινάμε να χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Όταν κάνει έντονες φουσκάλες το σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει 120°C), το ρίχνουμε στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, να πήξει, να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα και να κρυώσει. Ενώνουμε τα τρία μείγματα (πουρές μπανάνας, χτυπημένοι κρόκοι, σαντιγί) και την τριμμένη σοκολάτα σε ένα ενιαίο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές και κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας. Απλώνουμε όσο κράμπλ χρειάζεται στον πάτο τετράγωνης ή στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του παρφέ. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ (8 ώρες). Για την καραμέλα: Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι με βαρύ πάτο πάνω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι. Όταν η ζάχαρη λιώσει και πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ουίσκι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε δυνατά να γίνει ομοιογενής και βελούδινη η σάλτσα. Ξεφορμάρουμε το παρφέ σε πιατέλα, διακοσμούμε με το υπόλοιπο κραμπλ και λίγη σάλτσα καραμέλας. Σερβίρουμε το παρφέ κόβοντας σε κομμάτια και περιχύνοντας με λίγη επιπλέον καραμέλα.