facebook-pixel
Ab logo
  • Ζωμός κοτόπουλου
Ζωμός κοτόπουλου

Ζωμός κοτόπουλου

από Σιμόνη Καφίρη
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 2 φτερούγες και λαιμό κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 2 πράσα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φτερούγες και λαιμό κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 2 πράσα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βάζετε σε μία μαρμίτα τα κομμάτια του κοτόπουλου με 2 λίτρα νερό. Τα βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 ώρα ξαφρίζοντας αν χρειάζεται κάθε τόσο. Σουρώνετε σε σουρωτήρι σκεπασμένο με τουλπάνι. Αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει. Το λίπος μαζεύεται στην επιφάνεια. Το αφαιρείτε χωρίς δυσκολία. Διατηρείτε τον ζωμό στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Κοτόπουλο Φτερούγες Νωπό Ελληνικό 800 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7075700
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311